Geluidswandeling door de Diamantbuurt

geluidswandeling van Urban Sound Lab

  • Geluidswandeling
  • 2 & 3 februari om 16.30
  • CC Amstel, Cullinanplein 1, 1074 JN Amsterdam
  • Dutch
  • Yes

Geluidswandeling Urban Sound Lab

Geluiden en verhalen uit de Diamantbuurt

De eerste geluidswandeling van Urban Sound Lab gaat tijdens de muziektheaterdagen 2019 in CC Amstel in première. Deze wandeling met koptelefoon en geluidsspeler is gemaakt in samenwerking met bewoners uit de Diamantbuurt. Hun persoonlijke geluiden en geluidsverhalen binnens- en buitenshuis zijn te horen in deze wandeling.

Hoe klinkt de Amsterdamse Diamantbuurt? Welke geluiden zijn er te horen in de straten, op de pleinen en in de huizen?
Met een koptelefoon, een geluidsspeler en een plattegrond maak je een geluidsreis door de buurt. Bewoners vertellen je over de geluiden en klanken die ze dagelijks horen. Wat is het eerste dat ze horen als ze ’s ochtends wakker worden? Welke straat klinkt het mooist? Welk geluiden maken dat ze zich thuis voelen? Wat is hun lievelingsgeluid? Zijn er vervelende geluiden? Welke geluiden zouden ze niet willen missen?

Urban Sound Lab onderzoekt drie jaar lang samen met bewoners en kunstenaars uit verschillende disciplines de geluidsomgeving van Amsterdam Zuid. De afgelopen maanden was de Diamantbuurt aan de beurt. Gewapend met een geluidsrecorder spraken de kunstenaars van Urban Sound Lab met buurtbewoners -van piepjong tot oeroud- over hun omgevingsgeluiden.
Een bonte verzameling klanken, stemmen en verhalen is nu samengesmeed tot een prachtige geluidswandeling door de Diamantbuurt. Wandel mee en ontdek de persoonlijke geluidswereld van de bewoners. Zit er muziek in de buurt? Zijn er geluiden die iedereen hoort? Wat horen mensen die ’s nachts wakker zijn?

Ontdek de omgeving van CC Amstel op een nieuwe manier en luister naar de partituur van klanken, stemmen en verhalen van deze bijzondere buurt. De geluidswandeling kan tijdens de muziektheaterdagen op zaterdag 2 en zondag 3 februari onder begeleiding van het Urban Sound Lab team gelopen worden. Reserveren is verplicht. De wandeling zal later in het jaar ook de mogelijkheid hebben om zelfstandig te lopen.Uitgelicht