Luistergids Sarphatipark

Luistergids Sarphatipark

  • Urban Sound Lab | Publicaties

Soundtrackcity publiceert een gids waarmee je een luisterwandeling kunt maken door het Sarphatipark.

Het Sarphatipark

Het Sarphatipark is een groene oase in de stad. Het park is drukbezocht. Mensen komen er op zoek naar rust, zuurstof, natuur, een praatje, of om de hond uit te laten. Er is altijd wat te beleven, hoe klinkt dat? Met deze gids ontdek je een boeiende mix van geluiden die wisselt met de seizoenen en iedere dag anders is.

Het park als muziekstuk

Soms lijken de klanken een perfect gecomponeerd muziekstuk te vormen. Met deze gids kun je door het Sarphatipark wandelen als door een muziekstuk. De gids beschrijft een aantal luisterpunten in het park en geeft instructies die je helpen om je wandeling door het park vorm te geven. Je maakt een luisterwandeling, een wandeling die je bewust maakt van de klanken in het park en je bewust maakt hoe je daar naar luistert.

Verkrijgbaar in druk en als pdf

De luistergids is verkrijgbaar bij Groen Gemaal en Soundtrackcity. Je kunt door hier te klikken de gids als pdf downloaden.

De Luistergids is gerealiseerd in samenwerking met het Groen Gemaal en Wijkcentrum De Pijp in het kader van Urban Sound Lab, een meerjarig project waarin buurtbewoners in samenwerking met kunstenaars, schrijvers en componisten onderzoek doen naar de akoestische eigenschappen van de stedelijke leefomgeving in Amsterdam Zuid. Urban Sound Lab is gefinancierd door Stadsdeel Amsterdam Zuid.

Uitgelicht