Over ons

Theatermaker Renate Zentschnig is samen met projectcoördinator Floortje Schouten verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Urban Sound Lab. Ze zijn regelmatig in Amsterdam Zuid te vinden, samen met bewoners op zoek naar de verborgen geluids-pareltjes in de buurt.

Ontwikkeling

Het project is op dit moment in de ontwikkelingsfase. Hoe kan het Urban Sound het beste worden vorm gegeven? Dat is wat Renate en Floortje samen met de buurt onderzoeken. Als alle activiteiten zijn ontwikkeld zal het team per activiteit worden uitgebreid met geluidskunstenaars, schrijvers, radiomakers, theatermakers, sociologen en erfgoedspecialisten.

Samenwerkingspartners

Op dit moment werken we samen met Plan C, Stadsdorp De Pijp, Het Groen Gemaal, Stadsdorp Rivierenbuurt, CC Amstel, OBA Cinetol, IVKO en Oranjekerk Amsterdam. We staan open voor meer samenwerkingsparners in Amsterdam Zuid.

Urban Sound Lab wordt ontwikkeld door Soundtrackcity. Soundtrackcity onderzoekt de invloed en betekenis van stadsgeluid samen met bewoners, kunstenaars, planners en wetenschappers binnen meerjarige multidisciplinaire participatieve projecten.