Geluidsimpressies Urban Sound Lab

Geluidsimpressies

Bij het Urban Sound Lab komen dagelijks allerlei geluidsimpressies binnen van bewoners in Amsterdam Zuid. Sommige mensen schrijven hun impressie op, anderen maken een geluidsopname. Elke maand plaatsen we een mooie opname op de homepage . Dit is er nu te horen:
20 januari 2018: Een groepje spreeuwen maakt zich klaar voor de nacht in een binnentuin in De Pijp. Je hoort kwetteren en het fladderen van vleugels. Vanuit de verte klinkt: rondom dreun van de stad, nu en dan een denderende tram, politiesirenes, motorrijders, één vliegtuig komt over. Het constante gesuis van een luchtverversingsinstallatie aan de overkant van de binnentuin.

Hoe ervaar jij een stil geworden stad?

Amsterdam is normaliter bomvol geluid. Nu leven we plotseling in een stiller wordende stad. Weinig tot geen mensen op straat, winkels gesloten, veel minder verkeer, nauwelijks overkomende vliegtuigen. De stad klinkt anders tijdens deze Corona noodsituatie.

Deel je geluidsimpressie met Urban Sound Lab

Hoe ervaar jij dit? Wat hoor je? We zijn benieuwd – want niet iedereen hoort hetzelfde. Deel een beschrijving van wat jij hoort in een mailtje aan info@urbansoundlab.nl
Regelmatig plaatsen we hier een keuze uit de binnengekomen inzendingen.