Een nieuw teamlid: Rosa Mul


  • Urban Sound Lab | Nieuws

Hoi! Ik ben Rosa Mul en ik studeer Cultureel Erfgoed aan de Reinwardt Academie in Amsterdam. Ik zit nu in mijn laatste jaar en loop sinds een paar weken stage bij Soundtrackcity. Ik woon op kamers in Diemen en werk naast de stage twee avonden per week bij Flying Tiger op het Rembrandtplein in Amsterdam.

Mijn afstudeeronderzoek is inmiddels afgerond en hierin onderzocht ik de spirituele kijkervaring in musea. Binnen de opleiding Cultureel Erfgoed wordt je opgeleid  tot erfgoedprofessional en leer je verbindingen te leggen tussen verhalen, objecten, tradities en belevingen. Door verbindingen in het verleden te bestuderen kun je de actualiteit opnieuw vormgeven, passend bij de huidige samenleving.

Tijdens de opleiding ben ik met name geïnteresseerd geraakt in de persoonlijke mening van mensen over cultureel erfgoed. Waarom vinden mensen het belangrijk dat het ene wel wordt bewaard en het andere niet? Waarom hechten mensen belang aan het veranderen van bepaalde tradities? Dit soort belangen worden bepaald door iemands eigen levenservaringen en overtuigingen. Iedereen is dus anders en juist dáárom vind ik het belangrijk dat iedereen zoveel mogelijk wordt betrokken bij het erfgoed.

Zo kwam ik terecht bij Soundtrackcity, een organisatie waarbij juist uit wordt gegaan van het eigen perspectief van bewoners van Amsterdam. Aan de hand van vragen over (alledaagse) geluiden in de omgeving, worden mensen zich bewust van de geluiden om hen heen.

Tijdens de stage zal ik zowel binnen het project Sonic West, als binnen het Urban Sound Lab gaan werken. Voor Sonic West zal ik in de omgeving van de Kinkerbuurt religieuze instellingen gaan benaderen en met hen opzoek gaan naar geluiden die betekenisvol zijn voor hun religie. Daarnaast zal ik Michiel ondersteunen en zullen we maandelijks een activiteit organiseren in west.

Binnen het Urban Sound Lab zal ik meehelpen met het organiseren van twee workshops met ouderen en jongeren. Ook maak ik samen met geluidskunstenaar Max van der Wal een luisterwandeling in het Sarphatipark. Daarnaast zullen we een luistertafel organiseren in de Oranjekerk. Tegen het eind van mijn stageperiode bij Soundtrackcity wordt de tweede luisteravond van Urban Sound Lab georganiseerd in CCAmstel. Een live Radio Show waar alle in de afgelopen periode verzamelde geluiden gepresenteerd worden.

Ik loop stage tot halverwege juni en kijk uit naar wat ik ga leren de komende maanden!

Uitgelicht