Urban Sound Lab en de Coronacrisis

Corona crisis Urban Sound Lab


  • Urban Sound Lab | Blog Ruben

Stage verloopt anders dan verwacht

Er is enorm veel veranderd sinds ik mij in mijn vorige blogpost heb voorgesteld. Door de Corona crisis is de stad stiller geworden. Geluiden die wij als typisch beschouwen, vallen plotsklaps weg; andere geluiden komen naar de voorgrond. Het is een beetje alsof de lucht opklaart en alles helder wordt. Het continue gezoem van de eindeloze verkeersstroom is vervangen door fluitende vogels, een briesje, en, héél soms, voorzichtig geroezemoes op straat.

Wie zijn dat? Bouwvakkers? Geliefden? Vrienden die elkaar op 1.5 meter afstand een fijn weekend wensen?

Mijn stage verloopt natuurlijk anders dan ik verwacht had. Voor Urban Sound Lab gaan wij de komende tijd proberen om interviews telefonisch of via Skype af te nemen. Dat is natuurlijk heel anders dan de persoonlijke en vooral gezellige gesprekken die ik twee weken geleden al wandelend met mensen voerde. Toch is dit juist een erg interessante tijd: hoe vaak maken we mee dat een drukke stad als Amsterdam stiller wordt? Dat we een lente meemaken waarbij de natuur ontwaakt, maar de mensen nauwelijks deel uitmaken van dat proces? Zo’n historische gebeurtenis verdient het om vastgelegd te worden.

Deel je ervaringen met mij

Als jij dit ook een interessante tijd vindt en er met mij over wilt praten, kun je mij altijd bereiken op ruben@soundtrackcity.nl. Het lijkt me erg boeiend om jouw ervaringen te horen. Welke geluiden zijn er veranderd? Welke zijn er gebleven? Hoe lang zal dit nog zo blijven?

Uitgelicht


Urban Sound Lab is mede mogelijk gemaakt door: